Knivar av hög kvalitet

Knivarna i Agora-serien är tillverkade i högklassigt japanskt vanadiumstål, med handtag i hårt pakka-trä.

Den unika stålblandningen tillåter att kniven slipas till mycket hög skärpa – och behåller dessutom skärpan längre än de flesta andra knivar.

Hålen och falsen på knivbladet gör att skivor av till exempel grönsaker, frukt och charkuterier lättare lossnar och arbetet underlättas.

Skötselråd

Rengör knivbladet före första användning.

Diska väl efter varje användning – torka därefter helt torrt. Kniven är tillverkad i rostfritt stål, men fukt och matpartiklar kan vid bristande rengöring skapa angrepp på stålet.

Se till att frysta råvaror är helt tinade innan man skär i dem och undvik att skära i ben eller andra hårda material.

Bryn kniven regelbundet på vanligt stålbryne.

Slipas vid behov hos professionell knivslipare.